вівторок, 17 січня 2017 р.

Intel. Навчання для майбутнього. Модуль 9. Диференціація навчання різних учнів

Цей модуль допоміг мені зробити висновки щодо того, як учні можуть спрямовувати себе в навчанні, та проаналізувати шляхи здійснення диференціації останнього.

Навіть при використанні методу проектів вчитель повинен створювати комфортні умови роботи для кожного учня, аби той в свою чергу досяг успіху за такого навчання. Необхідно підтримувати самоспрямованість учнів, враховуючи, що деякі з них мають особливі потреби, та виконувати диференціацію навчання відповідно до цих потреб.

Обдарованим учням необхідно давати додаткові завдання, що потребують більш глибокого знання предмету та надавати можливість виступати в ролі консультантів.

Менш успішних учнів потрібно частіше запрошувати на консультацію з вчителем, де в чому змінювати спрямування завдань, створювати для них приклади робіт, шаблони тощо.

Для учнів з обмеженими можливостями необхідно виконати адаптацію завдань відповідно до їх потреб, надати перелік спеціальних ресурсів, що можуть стати їм у нагоді.

Слід пам'ятати, що перехід до процесу навчання, що будується навколо потреб учнів, вимагає адаптації і з боку учнів, і з боку вчителя. А тому учні мають бути активними у власному навчанні, а вчителю необхідно навчитися вміло скеровувати цю активність у правильний бік, а також створювати навчальні матеріали для підтримки успішного навчання різних учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар