пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Педагогічна практика. День 39

Останній день практики присвятила дописуванню звітної документації.

Також спостерігала сьогодні за уроком алгебри у першій групі та контрольною з історії у всього класу.

"Метод математичної індукції" -- тема уроку Людмили Михайлівни. Мету проговорили учні, вчитель її скорегував.

Оскільки ця тема була новою для них, то Людмила Михайлівна розпочала з етапу актуалізації опорних знань методом фронтального опитування. Після цього провела пояснення матеріалу на конкретному завданні. В процесі цого вирішення записувала з учнями алгоритм. Тобто подала матеріал індуктивним способом.

Мотивувала учнів на засвоєння цієї теми тим, що при доведенні багатьох теорем математичного аналізу, який вони вивчатимуть в ЗВО, буде використовуватися саме ММІ.

Далі перейшли до розв'язування різнорівневих завдань і вправ. Учні працювали біля дошки. Вчитель контролював правильність записів та вимагав пояснень кожного кроку від учнів.

Коли в когось виникали запитання, Людмила Михайлівна охоче на них відповідала.

Оскільки учні справлялися з завданнями швидко та не сумнівалися у послідовності кроків, варто говорити про достатній та високий рівні засвоєння теми.

Також слід вказати, що ліцеїсти були дисциплінованими та зосередженими, що пояснюється авторитетом вчителя та складністю завдань.

В підведенні підсумків уроку Людмила Михайлівна позитивно підкріпила роботу учнів на уроці, вказавши, що сьогодні вони чудово впоралися із повтавленими  завданнями та записала домашнє завдання на дошці.

На мою думку, мети уроку досягнуто.

Останнім у цій чверті був урок історії Віталія Валентиновича, на якому була проведена дещо незвична контрольна робота.

Вчитель викликав кожного з учнів по черзі та задавав три запитання. Зважаючи з відповідей на них ставив оцінку в журнал.

В той час, коли один учень відповідав, інші зосереджено повторювали раніше пройдений матеріал. За хвилину до дзвоника кожен отримав свою оцінку. В більшості класу виявилися достатні та високі знання з предмету.

Далі Людмила Михайлівна провела десяти хвилинну класну годину, на якій нагадала учням про правила поведінки під час канікул.

Після чого я мала змогу попрощатися з класом, подякувати учням за 38 проведених разом днів та побажати їм досягати тих вершин у житті, яких забагнеться.

Немає коментарів:

Дописати коментар